Academia de Științe, Cunoștințe și Prietenii

oprea_academie-696x464
Vă mai amintiţi ce spunea Interesul Naţional atunci când fostul său şef, Primul Ministru Al Celui Mai Cinstit Guvern, era ocupat cu testarea sistemul de sănătate turc? Că cică el nu ar fi chiar aşa de bun ca prim-ministru cum cred unii, că mai bine se pricepe la problemele de securitate naţională etc.
 
Ei bine, aşa şi era. Omul se simţea la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (Academia SRI-ului) ca peştele în apă: așa putea și el să mai ia un salariu extra (pe lângă cel de general şi cel de viceprim ministru) ca membru al acestei Academii, mai coordona nişte doctorate, mai aducea niște prieteni în Academie, dăruindu-le astfel indemnizaţii pe viaţă (din banii noștri, desigur), mai le dădea câte un titlu de doctor în ştiinţe, mai câte o coloana oficială etc. Ce mai, omul nostru îşi ţesuse o adevărată pânză de păianjen peste tot.
 
Lucrurile, însă, au mers atât de departe încât au pus într-o situaţie jenantă însăşi SRI-ul, care s-a văzut nevoit să retragă articolul pe care îl publicase în vară, pe propriul site, despre Conferinţa de prezentare a acestei Academii.
 
La fel de jenant este însă şi faptul că o serie de clienţi ai acestei Academii, recte ai generalului Izmană, se regăsesc în guvernul actual al României.
 
Domnilor procurori DNA, a primi cadou un titlu de doctor în ştiinţe, nu se încadrează la primirea de foloase necuvenite?


P.S.: Iată articolul (lipsă) de pe situl SRI.

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *