Avem un nou Ministru al (in)Culturii

Bogdan Stanoevici, fost secretar de stat la Cultură, îl laudă, absolut dezinteresat, pe vechiul nou ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu: „Ministrul Culturii revenit după bezna în care a stat Cultura timp de un an.”
Aici nu pot fi decât de acord cu simpaticul actor grăbit. După bezna în care a stat Cultura timp de un an, s-a întors, iată, în sfârşit, Ionuţ, protejatul regretatului Ion Iliescu, care a fost izgonit în mod nedrept de incendiul de la Colectiv, provocat de însăşi mâna criminală a lui Iohannis, în complicitate cu Cioloş şi cu tatăl biologic al  acestuia, maleficul George Soroş.
Aşadar, de azi înainte, sub conducerea sa luminată, Cultura din România va înflori mai ceva ca-n Italia, în perioada Renascentistă, iar operele lui Brâncuşi vor fi cumpărate la jumătate de preţ.
Admiratorul celor mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, Cervantes şi Hamlet, vechiul ministru al Culturii din guvernul Ponta – despre care Radu F. Alexandru spunea că, în mai puţin de un an de zile, a reușit să aducă Ministerul Culturii „în comă” – a devenit noul ministru al Culturii din guvernul Dragnea. Nu ştim exact care au fost criteriile după care dumnezeul cu mustaţă pestriță l-a ales pe Ionuţ, dar unele voci din culise spun că motivul ar fi că şeful social democraţilor a fost plăcut impresionat de profunzimea gândirii şi cultura incontestabilă a tânărului ministru, după lecturarea operei sale de căpătai (și singura, de altfel) intitulată „Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş”, devenită în scurt timp best seller în toate librăriile din Teleorman.
Dacă nu mai ia foc nimic şi nici nu mai dă interviuri, Ionuţ ar putea termina mandatul, de data asta.
Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *