Bombonel ironizeaza Justitia și pe cei care o cer

adrian-nastase-inchisoare

Ca să ne arate că pedepsele aplicate de judecători au fost arhi-suficiente pentru a-l reeduca pe deţinutul Năstase Adrian, acesta nu mai foloseşte obişnuitul tonul arogant şi băşcălios decât în mod excepţional în relaţia cu presa, cu cei care au alte opinii decât cele autorizate de domnia sa şi cu cei care nu prea sunt convinşi de teza domniei sale precum că judecătorii „băsişti” l-ar fi condamnat nevinovat, la comandă politică. Îl citez pe domnul Năstase:

„Este o răzbunare politică, aici nu mai este vorba de justiţie, de dreptate, este vorba în mod evident de nişte abuzuri şi exagerări permanente”.

Aşadar, atât în dosarul Trofeul Calităţii, cât şi în dosarul Zambaccian, s-a exagerat permanent şi s-au făcut abuzuri incredibile. Dovezile acestor afirmaţii, însă, nu ne-au fost şi, probabil, nu ne vor fi dezvăluite vreodată nouă, muritorilor de rând. Şi asta ori ca să nu ne lezeze sensibilitatea (se ştie că poporul e sensibil la problemele politicienilor cu justiţia), ori din motive de siguranţă naţională. Nu se ştie. Fapt este că toţi cei care i-au oferit bani, obiecte sau servicii au făcut-o în mod absolut benevol, prin urmare, fostul premier, pe bună dreptate, le consideră ajutoare umanitare.

În fond, nu-i uşor pentru un politician care are atâtea amar de case să le menţină într-o stare (de lux) acceptabilă, dintr-un amărât de salariu de parlamentar sau de (prim)ministru.

cainiDacă ultima dată era revoltat că ciobanii nu prea le dau de mâncare la câini, astfel încât aceştia îi deposedează în mod nedrept pe vajnicii vânători (din care cu onoare face parte şi domnia sa) de câte un iepure de câmp sau de câte un fazan (şi, prin urmare, aceştia ar trebui să fie eutanasiaţi împreună cu stăpânii lor), de data asta d-l Năstase se revoltă din cauza că românii n-au altceva de făcut mai bun decât să zgârme cine şi ce a scris prin puşcării. Iată ce spune fostul premier, cu ironia-i arhicunoscută:

În Europa, se desfăşoară în acest moment două crize grave: una în Germania, unde, conform doamnei Merkel, guvernul a pierdut controlul asupra refugiaţilor şi alta în România, unde s-a pierdut controlul asupra lucrărilor ştiinţifice elaborate în închisori. Situaţia a devenit dramatică, astfel că au trebuit să intervină „intelectualul lui Băsescu” – Gabriel Liiceanu, „intelectuala lui Soros” – Alina Mungiu Pippidi, însuşi preşedintele Uniunii scriitorilor din România – prietenul Nicolae Manolescu, opinia publică internaţională, ziare şi reviste, televiziuni, până şi obiectiva agenţie de ştiri, Hotnews. Alertă la nivel planetar. Scandal de ultimă oră, halucinant, incendiar, breaking news din oră în oră. Parlamentul s-a auto-sesizat.

becaliExact. Singurii care nu s-a sesizat despre această enormă anomalie au fost: obiectiva televiziune Antena 3 şi obiectivul Partid Social Democrat.

Cert este că, ieri, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu şi au început cercetarea penală împotriva mai multor persoane, pe care le acuză de favorizarea făptuitorului, pentru că ar fi garantat sub semnătură că toate lucrările din puşcării (peste 400, se pare) au o reală valoare ştiinţifică. Lucru evident fals. Oare nu cumva aceasta este adevărata supărare a lui Bombonel? Vreuna dintre lucrările sale ştiinţifice, scrise în calitatea sa de deţinut politic, să nu fie chiar în ordine?

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *