Chiar în aceste ore, se hotărăște soarta penalilor din politica românească

 

 

Inițial, am crezut că George Maior, fost senator PSD, fost şef al SRI şi actual ambasador la Washington, i-a aranjat celui mai important teleormănean cu mustaţă o întâlnire informală cu Răţoiul Donald.

Deabia mai târziu am aflat cum a ajuns primul baron al României și valetul său la masa lui Trump: pur și simplu, au cumpărat bilete!

 

Cred că ar fi interesant de aflat cum vor justifica cei doi plimbăreți cheltuielile exorbitante (un sfert de milion de dolari fiind doar cele două bilete pentru a avea privilegiul de a sta la masa lui Trump) legate de aceasta vacanță de 5 zile în unul dintre cele mai scumpe hoteluri din Washington DC, cazarea nefiind inclusă în prețul biletelor, ca de altfel nici transportul.

Inițial, se anunțase că aceste cheltuieli for fi suportate din bugetul Camerei Deputaților, dar, având în vedere că, atât Dragnea cât și Grindeanu, se aflau acolo într-o vizită privată – singurele invitații oficiale din partea Casei Albe au fost trimise către ambasadorii țărilor cu care SUA are relații diplomatice – și, pe cale de consecință, ar fi fost ilegală decontarea acestor sume, pesedeii s-au răzgândit și au declarat a doua zi că toată cheltuiala va fi suportată din fondurile PSD. Probabil, le-au mai rămas ceva zahăr și ulei, de la alegeri, și intenționează să le vândă, pentru a-i scoate din imensa încurcătură în care au intrat cei doi fruntași ai partidului roșu. Vom vedea ce se va mai întâmpla în zilele următoare. Poate cineva din opoziție va depune o plângere penală, pentru deturnare de fonduri. E de subliniat și faptul că, fiind o întalnire neoficială și informală, România nu a câștigat absolut nimic de banii ăștia.

Mai important decât asta, ar fi altceva: ce anume vrea să obţină primul ministru de facto al României? Asta e uşor de intuit: se va plânge noului preşedinte republican că preşedintele democrat a susţinut-o cam prea tare pe şefa DNA, rezultatul fiind că „elita” politică românească s-a rarefiat mai ceva ca bibliotecile din Teleorman, şi va încerca să-i smulgă acestuia o promisiune dătătoare de speranță pentru toti penalii din politică, dar, în primul rând, pentru cel mai mare dintre ei, că, în schimbul obedienţei sale totale faţă de cauza republicană, Dragnea să obţină dezlegare la peşte ca s-o înlocuiască pe Koveşi cu o persoană de încredere, poate chiar cu femeia de serviciu de la DNA Teleorman, care este o femeie foarte bine pregătită şi mai ales extrem de supusă.

Va reuși să-l convingă pe Tramp? Posibil, având în vedere că ambii au fost la un pas să intre după gratii, unul pentru fraudă electorală, iar celalalt pentru bancrută frauduloasă multiplă.

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *