Columbus Day

Astăzi, în cele două Americi, se sărbătoreşte ziua lui Cristofor Columb (spaniolii, ca să râdă de el, îl numeau Cristóbal Colón, pentru că suferea de colon iritabil). El era un cunoscut navigator italian, care însă, datorită faptului că folosea navigatorul de pe iOS, în loc să ajungă în India, a ajuns în America.
 
În fiecare an, în a doua zi de luni din luna octombrie, indigenii sărbătoresc ziua în care Cristofor a debarcat paşnic pe continentul american, a împărţit populaţiei oglinzi şi alte bijuterii inestimabile din sticlă colorată, apoi, şi-a încărcat corăbiile cu tot aurul şi argintul indigenilor care infestau pământurile nou descoperite, după care a făcut în aşa fel încât aceştia să nu le mai infesteze, ci să le fertilizeze.
Columb, în afară de catofi, porumb și tutun, a adus în Europa și sifilisul, în urma numeroaselor raporturi, consimțite unilateral, cu baștinașele.
 
Mai târziu, el şi-a cerut scuze: „Am crezut că sunt în India!” Asta e ca şi cum oamenii care vor pleca să descopere planeta Marte, în 2020, ar ajunge în partea opusă, pe Venus, şi, după ce şi-ar da seama de eroare, i-ar numi pe venusieni tot marţieni. Totuși, Columb, că să-i deosebească de indienii din India şi de cei ai lui Adrian Năstase – care nu au vrut în ruptul capului să voteze prin corespondenţă – i-a numit pe indigenii din cele două Americi amerindieni.
 
Cei mai viteji dintre amerindieni erau apaşii, iar cel mai viteaz dintre apaşi era, se știe, Winnetou. În schimbul puştii de argint, Winnetou i-a povestit lui Karl May cum stătea treaba prin Far West, după care s-a urcat pe cal şi, împreună cu Old Shatterhand, s-au pierdut în preerie. Nici până astăzi n-au mai fost găsiţi.
 
P.S. Nu se ştie foarte exact când a fost descoperit oul lui Columb (tot spaniolii afirmând că acesta ar fi avut un singur testicul), în schimb, se cunoaşte foarte bine când s-a descoperit oul lui Guzganian. Dar asta e o altă poveste, mult mai comică.
Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *