Cui îi este frică de Olivia Steer?

olivia_steer

 

Eu nu am urmărit aproape deloc articolele acestei doamne, prin urmare, nu ştiu dacă, per total, aberează sau nu (deși sunt unii – nu știu dacă sunt mulți sau puțini – care spun că da), dar ştiu că acest subiect, al vaccinurilor, este unul dezbătut pe întregul mapamond. Şi sunt absolut convins că nu din cauza articolelor scrise de Olivia Steer.

Şi eu sunt de părere că vaccinurile sunt nocive, dar introduc o nuanţă aici: cred că nocivitatea variază de la un vaccin la altul. E greu de apreciat, însă, pentru că efectele nu se văd imediat, ci în timp.

Ca şi medicamentele, în general, vaccinurile sunt și ele nocive, dar pot şi salva vieţi, în anumite cazuri. Problema e că disturbă (uneori foarte grav) echilibrul imunităţii naturale a organismului.

Haideţi să spunem adevărul: în ciuda saltului tehnologic incredibil la nivel global, medicina a rămas totuşi foarte în urmă. Ca să ne dăm seama de asta este suficient să deschidem un oarecare tratat de medicină. Vom observa că, în imensa majoritate a bolilor, nu se cunosc cauzele care conduc la îmbolnăvire. Interesant nu? Întrebarea se naşte spontan: cum facem noi, atunci, să vindecăm o boală (sau să o prevenim), dacă nu-i cunoaştem cauzele?

Vă spun eu cum şi chiar vă rog să mă contraziceţi. De regulă, mergem la medic şi spunem:

– Domn’ doctor, mă doare aici, ameţesc şi-mi vine să vomit.
După ce medicul ne examinează şi, eventual, ne mai pune nişte întrebări suplimentare, în 99% din cazuri o să ne spună ceva de genul:
– V-am prescris o reţetă. Astea sunt pentru durere, luaţi câte 3 pe zi, astea sunt pentru ameţeală, luaţi una la 12 ore, iar astea sunt pentru senzaţia de greaţă, luaţi una la 8 ore.

Staţi puţin! Prin urmare, medicul nu ne tratează boala, ci simptomele? Acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze. Să presupunem că ni s-a spart o ţeavă de apă în perete, tencuiala s-a umflat şi ne-a inundat bucătăria. Ce facem? În mod normal, ar trebui să spargem peretele, până a ajunge la ţeava buclucașă, după care va trebui să o sudăm, apoi să astupăm cu mortar gaura făcută, să tencuim la loc şi să dăm și o mână de var la sfârşit, nu? Ce ne propune medicina „oficială”? Să ştergem apa de pe jos şi să dăm o mâna de var, peste peretele umflat, așteptând să se rezolve totul de la sine!

Că medicamentele fac rău o ştim cu toţii. Sau, cel puțin, o bănuim, pentru că vedem rezultatele în natură, dar o să fac şi două exemple.

Oricine ştie că puii de găină cumpăraţi de la Avicola sunt extrem de sensibili. De ce? Nu se ştie exact, dar se poate bănui că de vină ar putea fi antibioticele, vaccinurile, hormonii de creştere şi probabil şi furajele, în care se introduc nu se ştie foarte precis ce… De ce animalele crescute în gospodăriile țărănești sunt cu mult mai sănătoase, mai rezistente la boli, iar carnea are un gust mult mai bun? Poate pentru că nu le introducem în organism toate acele chestii? Nu cumva am putea trage concluzia că toate acele substanţe nocive distrug (în cel mai bun caz, doar parţial) sistemul imunitar al animalelor? Probabil, nu am greși cu mult. Întrebare: de ce, la oameni, efectele ar trebui să fie altele?

Un alt exemplu: cu cât protejăm mai mult o cultură (că vorbim de grâu, porumb, pomi frunctiferi, viţă de vie sau orice altceva doriți dv.), cu atât mai sensibilă va deveni ea şi cu atât mai multe tratamente vom fi nevoiți să-i facem, cu cheltuielile aferente, în bani și eforturi. Uitaţi-vă, în schimb, la plantele sălbatice. Nu par a avea nevoie de vreo îngrijire. Dimpotrivă, chiar trebuie să luptăm din greu cu ele ca să le stârpim. De ce sunt atât de viguroase, parfumate şi rezistente? Evident, pentru că nu sunt îngrijite în nici un fel, iar asta le dezvoltă, în mod natural, o imunitate şi o rezistenţă deosebite.

La final, trebuie să mai adug un lucru. A decide dacă să ne vaccinăm sau nu copiii este o alegere extrem de dificilă, pentru că trebuie să ne punem mai multe întrebări:
– ce vaccin trebuie făcut şi cât de periculos este el pentru organismul unui copil?
– are efecte secundare? care sunt acestea?
– cine este producătorul vaccinului? e de încredere?
– ce beneficii pot avea copiii noştri de la acest vaccin?
– cât de necesar este să-l facă?
a) statisticile spun că boală împotriva căruia ar trebui să le facem acest vaccin şi-a restrâns virulentă la cote acceptabile; decizie: preferăm să nu-l facem, pentru că riscul de a face acea boală este extrem de mic;
b) statisticile spun că boală împotriva căruia ar trebui să le facem acest vaccin şi-a accentuat virulentă la cote de alarmă; decizie: ar fi mai bine să le facem acest specific vaccin.

Problema cu adevărat gravă este că, în loc să se declanşeze o anchetă extinsă care să verifice acuzaţiile, din ce în ce mai multe şi mai dese, aduse vaccinurilor și să se ia de urgență măsurile necesare, se preferă discreditarea publică a celor care denunţă aceste anomalii. Principalul argument este acela că denunţătorii nu au studii de medicină. Bine. Iată că cineva s-a gândit să strângă laolaltă sute de articole şi studii de caz ce privesc o listă impresionantă de vacinuri care li s-au injectat copiilor americani în perioada 2004-2015 şi problemele pe care acestea le-au indus. Subliniez că aceste articole şi studii sunt semnate de MEDICI. Sursa: the US National Library of Medicine.

Pe de altă parte, cred că Ministerul Sănătăţii, în loc să cheltuie bani pe propagandă pro-vaccin, ar trebui să facă INFORMARE. Probabil, costă cam la fel, dar avantajul major este că părinţii vor putea hotărî în cunoştinţă de cauză. În Occident, medicii îţi explică tot ceea ce vrei să ştii despre un vaccin sau altul, există și pliante, dar se găsesc și informații mai amanunțite pe situl Ministerului Sănătății. Aşa ar trebui să facem şi noi. În felul ăsta, copiii noștri vor risca mai puțin și, în același timp, vor fi tot mai puțini cei care o vor mai avea drept principală sursă de informare pe Olivia Steer…

 

[wpdevart_like_box profile_id=”danpopaiasi” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Facebook Comments
Please follow and like us:

3 thoughts on “Cui îi este frică de Olivia Steer?”

 1. Articol plin de aberatii. Ar fi mai lunga explicarea lor decat articolul insusi. Dan Popa se joaca cu cuvintele in mod aparent inocuu (nimeni nu decide sa se vaccineze sau nu in baza acestui articol), dar cu medicamentele ar putea fi mai grav. Din fericire nu imi rezulta ca dansul ar fi un geniu al medicinei contemporane care sa-si dea cu parerea in mod obiectiv asupra acestui subiect. Cateva pareri proprii:
  1. Vaccinurile au salvat omenirea. Ele nu au salvat vieti in „cateva cazuri”, ci in majoritatea cazurilor. Chiar daca au starnit complicatii in procent de 1:1.000.000.
  2. Efectele negative (rare) ale unui vaccin se vad in urmatoarele zile, nu in timp.
  3. Exemplul cu medicul si vomitatul este pueril: intodeauna se pleaca de la simplu la complicat. Poti sa vomiti pentru ca ai baut prea mult aseara sau pentru ca ai cancer la colon. Nu trebuie sa se plece de la ideea ca trebuie sa faci analize pentru cancer. Se va ajunge si la asta, daca terapiile precedente nu dau rezultat. Intre timp gandeste-te cat ai baut aseara!
  4. Nesatisfacut sa ne explice propriile pareri medicale, autorul articolului ne introduce in horticultura unde-si da cu parerea in acelasi „mod competent”. Parerea dansului e ca plantele rele sunt puternice deoarece nu au parte de tratamente. Plecand de la aceasta idee transpusa in realitatea scrierilor pe internet si vazand ca nimeni nu-l baga serios in seama, dansul e tot mai „puternic” in propriile-i afirmatii. Ma intreb totusi cand o mama va decide sa-si vaccineze sau nu copilul in baza articolului de mai sus…… Sper niciodata!
  5. In lumea civilizata din care facem parte vaccinurile sunt obligatorii. In Congo sau in Zimbabwe nu, dar nu-mi rezulta ca speranta de viata este majora acolo….
  6. In lumea civilizata nu decide un parinte daca e cazul sa faca sau nu vaccinurile (obligatorii) propriului copil. Au decis deja specialistii, cu mult timp in urma. Nu stiu daca domnul blogger semnatar e parinte, eu sunt….
  7. Parerea mea proprie, in contrast cu autorul, este ca medicina a facut pasi de gigant in ultimul timp, mai mult decat oricare alta stiinta. Sigur, nu se stie tot. Creierul uman reprezinta inca un domeniu vast de cercetare (fara nici o aluzie).

  1. S-o luam pe rand.

   „Articol plin de aberatii. Ar fi mai lunga explicarea lor decat articolul insusi. Dan Popa se joaca cu cuvintele in mod aparent inocuu (nimeni nu decide sa se vaccineze sau nu in baza acestui articol), dar cu medicamentele ar putea fi mai grav.”

   D-l Sorin pare sa aiba oarece probleme cu intelegerea textelor scrise. Oricine poate citi acest articol si constata ca nu am incurajat nicaieri parintii sa nu-si vaccineze copiii, ci sa se INFORMEZE inainte de a o face. Asta daca este un parinte responsabil.

   „Din fericire nu imi rezulta ca dansul ar fi un geniu al medicinei contemporane care sa-si dea cu parerea in mod obiectiv asupra acestui subiect.”

   Sa intelegem ca, daca eu nu sunt un geniu al medicinei – si nu sunt – in schimb, domnia sa este?

   „Vaccinurile au salvat omenirea. Ele nu au salvat vieti in „cateva cazuri”, ci in majoritatea cazurilor. Chiar daca au starnit complicatii in procent de 1:1.000.000.”

   De unde o avea d-l Sorin aceste date? O afirmatie, ca sa fie credibila, ar trebui sa aiba si o sursa credibila.

   „Efectele negative (rare) ale unui vaccin se vad in urmatoarele zile, nu in timp.”

   Ma simt nevoit sa-l contrazic pe d-l Sorin: ca si in cazul medicamentelor de sinteza, si vaccinurile pot avea efecte imediate, efecte pe termen scurt si efecte pe termen mediu si lung. Despre cat de rare sunt aceste efecte, stau marturie persoanele care au citit acest articol pe pagina mea de Facebook. Intr-un sfert de ora de la publicare, 3-4 mamici mi-au confirmat ca fiii acestora au avut problema grave din cauza vaccinurilor. Asta apropo de 1 la milion…

   „Exemplul cu medicul si vomitatul este pueril: intodeauna se pleaca de la simplu la complicat. Poti sa vomiti pentru ca ai baut prea mult aseara sau pentru ca ai cancer la colon. Nu trebuie sa se plece de la ideea ca trebuie sa faci analize pentru cancer. Se va ajunge si la asta, daca terapiile precedente nu dau rezultat. Intre timp gandeste-te cat ai baut aseara!”

   Acest comentariu sunt nevoit sa-l ignor, deoarece nu are nici logica si nici legatura cu ce spuneam eu in articol. Probabil, d-l Sorin ar trebui sa mai citeasca o data acele fraze, de dorit cu ceva mai multa concentrare.

   „Nesatisfacut sa ne explice propriile pareri medicale, autorul articolului ne introduce in horticultura unde-si da cu parerea in acelasi „mod competent”. Parerea dansului e ca plantele rele sunt puternice deoarece nu au parte de tratamente. Plecand de la aceasta idee transpusa in realitatea scrierilor pe internet si vazand ca nimeni nu-l baga serios in seama, dansul e tot mai „puternic” in propriile-i afirmatii. Ma intreb totusi cand o mama va decide sa-si vaccineze sau nu copilul in baza articolului de mai sus…… Sper niciodata!”

   Domnul Sorin este de alta parere in ceea ce priveste cauzele diferentelor evidente dintre culturile intensive si plantele salbatice, fara insa a aduce si argumente in acest sens. Din pacate pentru domnia sa, o parere neargumentata ramane o simpla parere.

   Cat despre faptul ca o mama si-ar vaccina sau nu propriul copil in baza articolului meu, eu sper ca da! In articol, ii indemn pe parinti sa se INFORMEZE inainte si sa decida DOAR in cunostinta de cauza.

   „In lumea civilizata din care facem parte vaccinurile sunt obligatorii. In Congo sau in Zimbabwe nu, dar nu-mi rezulta ca speranta de viata este majora acolo…”

   D-l Sorin iar face o afirmatie gresita. In orice tara din UE, exista vaccinuri obligatorii (destul de putine) si vaccinuri facultative. Problema este alta: in unele tari europene, din pacate, din motive inca neelucidate (dar elucidabile), unii medici ii cheama pe parinti cu copiii la vaccin fara a le aduce la cunostinta ca unele dintre ele nu sunt obligatorii. Rea credinta sau atitudine neprofesionala? Nu am raspuns la aceasta intrebare.

   „In lumea civilizata nu decide un parinte daca e cazul sa faca sau nu vaccinurile (obligatorii) propriului copil. Au decis deja specialistii, cu mult timp in urma. Nu stiu daca domnul blogger semnatar e parinte, eu sunt…”

   Iata prima propozitie adevarata pe care o produce necrutatorul meu critic. Intr-adevar, din pacate, asa este: parintii nu au nici un cuvant de spus in ceea ce priveste vaccinurile obligatorii la care sunt nevoiti sa-si supuna propriii copii, sub amenintarea amenzilor. Pe de alta parte, daca medicului in cauza i se va cere sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca respectivul vaccin este sigur 100%, el va refuza categoric. Asta iti da de gandit, nu?

   „Parerea mea proprie, in contrast cu autorul, este ca medicina a facut pasi de gigant in ultimul timp, mai mult decat oricare alta stiinta. Sigur, nu se stie tot. Creierul uman reprezinta inca un domeniu vast de cercetare (fara nici o aluzie).”

   Aici, partial are dreptate. S-au facut pasi uriasi in ceea ce priveste tehnica si tehnologia medicala, in metode de diagnosticare si chirurgicale etc. Dar eu am spus deja asta, daca d-l Sorin ar fi citit cu atentie ceea ce am scris in articol. Eu spuneam cu totul altceva: ca tratamentele sunt, de cele mai multe ori, indoielnice, deoarece, din moment ce nu se cunosc cauzele bolilor, nu se pot gasi tratamentele adecvate si, prin urmare, se trateaza doar simptomele! Ceea ce mi se pare aberant, pentru ca ascunzand simptomele, e ca si cum ai ascunde gunoiul sub pres: el nu se mai vede, dar e inca acolo.

   In incheiere, tin sa ii multumesc d-l Sorin pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o de a aduce niste argumente in plus fata de articol. Si sper ca tainele creierului uman sa fie descoperite cat mai curand, in felul acesta sa se gaseasca tratamentele adecvate pentru toate bolile acestuia. Asta poate ar rezolva si problema autismului la copii, indus se pare de unele vaccinuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *