Dietologia mamii ei de viață!

nutritionist-doctor-is-writing-a-prescription-focus-on-fruit-stock-photo

Astăzi, am vizitat un dietolog, ca să mă înveţe cum să mănânc mici, ciorbă de burtă cu smântână şi fripturi la grătar, fără să mi se umfle.

Tipa mă invită să iau loc și să-mi spun păsul. se uită la mine, mă ascultă cu atenție, îmi pune câteva întrebări şi, cu aer de cunoscător, zice:

– Mda…
Şi se pune pe scris, la PC. Eu, între timp, îmi spun în gând: „să vezi ce mă umflă asta de lăptuci şi de mere pădureţe!”

Şi mi-am adus aminte cum, anul trecut, am încercat un tratament preventiv cu grâu încolţit, după ce citisem un articol care îi prezenta beneficiile. În practică, se trece iarbă aia printr-omaşină de stors, până se obţine un suc. După ce l-am băut, două zile am simţit gustul ăla îngură! Chiar mă gândeam că asta trebuie să simtă şi caprele, atunci când râgâie!

Şi cum stăteam eu acolo, pe scaun, cu un aer vădit îngrijorat, tipul mă întreabă prietenos:
– Și cam cât vreţi să slăbiţi?
Zic:
– Atâta cât să reuşesc să mă închei lejer la pantofi!
Zâmbește şi începe iar să scrie. Eu mă bucuram: cu cât scrie mai mult, cu atâta pot mâncamai mult, nu?
La sfârşit, ne-am strâns mâna, i-am mulţumit şi am întrebat-o cât tre’ să-i dau. Zice:
– Mie, nimic! Daţi la secretară!
Am dat la secretară şi-am plecat. Când am ajuns acasă, am început să citesc, înfrigurat, sentința tribunalului.

nutritionist-doctor-is-writing-a-diet-plan-stock-photo

Şi, pe măsură ce citeam, cu atât se vedea mai bine nedumerirea din ochii mei. În plus, m-au apucat nişte valuri de căldură amestecate cu broboane de transpiraţie.

În principiu, trebuia să mănânc cam ce mâncau prizonierii de război în lagărele naziste şi, înplus, mi-a băgat nişte „alimente” despre care nici măcar nu ştiam că există! I-auziţi aici!

„Înainte de micul dejun, un pahar cu apă plată, la temperatura camerei” (la temperaturacamerei, ca să pot vomită mai uşor, cred) „şi câteva picături de zeamă de lămâie” (probabil,ca să taie greaţa). Iar ca să nu mă plictisesc, am voie să înlocuiesc lămâia cu aloe! (da‘ ce, ‘s nebun?!? aia e amară ca fierea!)
„La micul dejun, un baton de Formula 1, acompaniat de 2 pahare mari de apă„. Doargândindu–mă şi am făcut broaşte-n burtă, de la atâta apă. Da‘ ce-o fi asta, Formula 1? Asta or mănânca piloţii ca să–ncapă-n monoposturi?!
„Până-n prânz, un baton proteic snack sau 2-3 linguri de Formula 1 Nutritional Shake Mix.”
„La prânz, Formula 1 + lapte de soia + Formula 3″!

Adică?!?

Și eu care mă gândeam c-o să-mi dea să mănânc numai lucruri sănătose, naturale, și să beau apă de izvor, eliminând din dietă grăsimile, E-urile și junk-food-ul…

În fine, mă gândesc s-o sun pe tipă şi s-o întreb ce-s alea şi cu ce se mănâncă, deşi,bănuiesc că trebuie să fie nişte integratori, ceva. Oricum, numai treburi sănătoase…
Problema e că nu ştiu ce să fac: să încep de astăzi dieta sau s-o las pe mâine? Voi ce ziceţi?

E cineva de părere că ar trebui s-o încep de luni?
P.S.: Bine măcar că doamna doctor mi-a scris rețeta la PC şi nu de mâna, că altfel cine ştiece mai mâncam…

 

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *