Extremismul uman este o sinusoidă

Istoria se repetă la infinit, deoarece, pentru a-și găsi echilibrul, omenirea trebuie să treacă prin cele două extreme: perioade de extremă severitate alternate cu perioade de permisivitate excesivă.

În practică, după o perioadă de extremă severitate, în care anumite lucruri sunt absolut interzise și pedepsite cu asprime, se va ajunge în mod inevitabil la paroxism. Prin urmare, omenirea va constata că s-a exagerat, așa că va urma o perioadă de relaxare. Relaxarea va duce la cealaltă extremă, la permisivitatea fără limite, lucru ce va duce la indignarea opiniei publice. Acest lucru va conduce la o nouă reducere a libertăților, reducere ce va degenera în timp, transformandu-se într-o nouă perioadă de severitate dusă până la extrem. Iar omenirea iar va constata, după un timp, că s-a exagerat și va cere din nou relaxarea interdicțiilor, iar ciclul va reîncepe, repetându-se la infinit.

Ar putea fi vorba despre un segment de program din ADN care este responsabil cu echilibrul colectiv? Tu, cititorule, ce crezi?

 

Extremismul uman e o sinusoidă

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *