Fumatul, dăunător sănătății? Fake news!

Nu mai e un secret pentru nimeni că, de câțiva ani, se duce o campanie deșănțată împotriva fumătorilor. La presiunile lui Soroș și ale ocultei mondiale, Comisia Europeană a recomandat țărilor UE să interzică fumatul în baruri, restaurante, insituții publice și mijloace de transport în comun. C-așa vrea ei.

Acest lucru, după cum bine vă puteți imagina, a creat deosebite probleme atât fumătorilor, cărora li se încalcă dreptul fundamental de a-i afuma pe nefumători, cât și patronilor de baruri și restaurante, cărora le-au scăzut profiturile datorită încăpățânării clienților fumători, care, în semn de protest, au început să bea (și să fumeze) mai mult pe-acasă, prin parcuri și prin boscheți.

Cum a fost justificată acesta aberație? Cu o scuză puerilă: că cică fumatul în locurile publice i-ar forța pe nefumători să inhaleze fumul „nociv” al țigărilor (dar cine-i pune să stea acolo? când cineva fumează lângă tine, dacă nu-ți place, ieși frumos afară, la aer curat, nu?) Ei bine, cercetările științifice au demonstrat exact contrariul: fumatul nu este nociv sănătății.

 

 

Dimpotrivă, medicii chiar îl recomandă tuturor, pentru efectele sale benefice. În special, femeile gravide – care au nevoie de gudroane și nicotină, ca și de alte substanțe chimice indispensabile dezvoltarii armonioase a fătului – cât și copiii, care sunt cei mai mari beneficiari. De altfel, înșiși medicii fumează, pentru a beneficia de aceste avantaje.

 

 

Desigur, s-a încercat discreditarea acestor eminenți oameni de știință, spunându-se că cică fumatul ar ucide, pentru că ar produce cancer la gât și/sau la plămâni. Nimic mai fals! Dovadă că unele națiuni, precum Austria, au ridicat, de curând, această restricție. Bine, nici lor nu le-a fost ușor. Mai întâi, nevestele austriecilor au trebuit să se plângă la guvern că nu mai simt virilitatea de altădată a bărbaților lor, atunci când aceștia se prezintau, spre dimineață, la domiciliul conjugal, beți și cu hainele mirosind a cârciumă. Și au mai trebuit să strângă și vreo juma’ de milion de semnături, ca să se vadă mai clar voința poporului. Acuma, dacă s-a aprobat în Parlament ridicarea interdicției, o să fie bine. Ce poate fi mai plăcut decât mirosul proaspăt și suav de tutun, care se revarsă din toate direcțiile, atunci când intri într-o încăpere în care s-a  fumat? Sau atunci când mănânci și cineva își aprinde, chiar lângă tine, țigara? Good old times.

Da, și mai ziceau unii – pentru că și ei au răuvoitorii lor – că cică, în fiecare an, în Austria, mor cam 13.000 de fumători. Păi, chiar și dacă ar fi adevărat, ce înseamnă 13 mii la peste 8 milioane, câți sunt ei? Se mai moare, nu? Mai devreme sau mai târziu, tre’ să murim de ceva. Dar măcar să murim sătui.

Și apoi, o fi pentru că ei nu au sistemul de sănătate pe care-l avem noi. Medicii lor sunt niște repetenți pe lângă ai noștri, pentru că ăia nu sunt în stare să pună nici măcar un diagnostic, dacă nu au la îndemână aparatură de milioane de euro. Păi, aia-s doctori? Ai noștri n-au nevoie de nimic și întotdeauna îți ghicesc pe loc boala, fără analize, fără radiografii, endoscopii și alte tâmpenii de genul asta. Meseriași adevărați.

Ar trebui să facem asta și noi, să luăm ce este bun de la ceilalți și să implementăm și la noi. În felul asta, am restabili drepturile fumătorilor, aprig și pe nedrept restrânse. Dar cei mai mulțumiți vor fi patronii de baruri și restaurante, pentru că ei ar avea dublu de câștigat: pe de o parte, vânzările ar reveni la nivelul inițial, iar pe de altă, ar putea să fumeze gratis.

Hai noroc și sănătate maximă!

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *