Indienii si recidivistii

indieniiAcum doua zile, participand la o emisiune la un cunoscut post de televiziune – post cunoscut mai ales pentru manipularile grosolane, loc unde crema societatii, formata, in general, din fosti sau viitori condamnati care se aduna ca sa ne dea noua sfaturi si sa ne stabileasca standardele de moralitate – fostul si sper si viitorul detinut Adrian Nastase, printre altele, i-a numit pe romanii din diaspora, cu ironia smechereasca specifica domniei sale, „indieni”.

Mă uit cum se fac registrele pentru votul din străinătate.  Acolo apar foarte puţini indieni. Au dispărut! – Adrian Nastase

Stirea asta a facut inconjurul Pamantului si a ajuns, iata, pana la „indieni”, care, pe buna dreptate, s-au indignat pentru bascalia la care au fost supusi de catre un infractor recidivist care, in loc sa se ascunda intr-o vagauna pentru tot restul vietii sale, apare ca paduchele in frunte si ne sfideaza – a cata oara? – de pe sticla televizorului.

Astazi, Adita a incercat sa dreaga busuiocul cumva, insa, intr-un mod cel putin ciudat…

Niște indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3, au făcut diverse afirmatii stupide, anunțând ca eu as fi jignit „milioane de romani din diasporă”, numindu-i „indieni”, ceea ce evident ca ei nu sunt. (…) Am folosit o metafora (sa explic ce înseamnă asta?), întrebându-ma dacă nu cumva vor fi mai mulți „generali” (șefi ai organizatiilor afiliate) decât „indieni” (membri, „soldați”). Este o metafora comuna, cunoscuta celor care au absolvit liceul.

Iata, acum lucrurile sunt mult mai clare: asadar, in conceptia d-lui Nastase, doar prostii nu au inteles „metafora” extrem de inteligenta a domniei sale! Mai clar de atat nu se poate! Mai mult chiar, ne-a si certat pentru ca suntem nerecunoscatori! I-auzi!

Le reamintesc celor care ma critica pentru metafora respectiva ca multi dintre cei care formează astăzi diaspora românească au putut călători si munci in Europa datorită eliminării vizelor, realizată de guvernul meu in 2001 si datorită finalizării negocierilor cu Uniunea Europeana, in 2004, ceea ce a permis obținerea unor joburi in străinătate.

Vazand ca bate campii si ca nu realizeaza ca el insusi este unul dintre responsabili pentru dezastrul economiei romanesti, prin urmare, responsabil pentru milioanele de refugiati economici, mi-am permis sa fac un comentariu pe pagina geniului politicii romanesti (se crede urmasul lui Titulescu, din acest motiv si-a numit fundatia dupa marele politician roman), in care sa-i reamintesc asta, in stilul domniei sale…

 

idiot

Se pare, insa, ca am fost prea subtil, pentru ca omu’, dupa ce a citit comentariul, mi-a dat like, crezand ca-l laud!

Ce sa mai spun? Nu pot decat sa-l parafrazez pe unul dintre personajele lui nenea Iancu: „Amice, esti idiot!”

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *