Îngrijorări electorale

media-147607223937298500C.A.C.P. Tăriceanu: „Trăiesc o experienţă în familie cu băiatul meu cel mare care este student şi care se gândeşte care sunt perspectivele lui de viitor. (…) Pentru mine, asta este o problema esenţială, pentru că părinţii bănuiesc, la fel ca şi mine, gândesc că e mai plăcut să aibă copiii lângă ei, decât să îi vadă plecaţi la mii şi mii de kilometri distanţă şi să-i vadă o dată pe an sau poate nici măcar atât.”

Trecând cu vederea peste greşelile de punctuaţie, de sintaxa şi de morfologie a celui de-al doilea cel mai puternic om din stat, d-l Tăriceanu încearcă să ne stoarcă măcar o lăcrimuţă pentru soarta crudă care le aşteaptă pe progeniturile sale, provenite din cele cinci căsătorii nefericite de până acum – căsătorii ruinate, se pare, de lipsa de timp a preşedintelui Senatului – progenituri care, nu-i aşa, vor avea aceeaşi soarta dramatică a progeniturilor populimii, care vor trebui să se descurce din salariul mizer de senator sau deputat, pentru că nu toţi vor avea norocul să prindă un post de director pe la vreo regie autonomă sau de ministru pe la vreun minister cu fonduri apetisante. După care, d-l Tăriceanu ne trage de urechi, pentru că nu vrem să facem ceva pentru fiii domniei sale:

„Vrem să facem ceva pentru această generaţie sau nu, dincolo de discursul politic? Şi eu cred că putem să facem, dar sigur că nu există nimic, niciun proiect articulat care să integreze, ceea ce trebuie să facă şcoală, pregătirea tinerilor pentru a ieşi pe piaţa muncii, care sunt zonele economice care pot să absoarbă forţă de muncă, cum trebuie să stimulăm acele zone ale economiei, în aşa fel încât să le oferim un loc de muncă şi bine plătit, nu locuri de muncă, evident, care să îi determine, până, la urmă, să îşi ia zborul în alte zări”.

Evident, doar lipsa de timp l-a împiedicat pe d-l Tăriceanu să se aplece părinteşte, în ultimii 26 de ani, asupra rezolvării acestor problematici, chiar și sărind toate cozile de până acum. Iar astăzi, soluțiile par cu atat mai îndepărtate, datorită faptului că preţiosul său timp, precum şi întreaga energie, sunt consumate în lupta cu forţele obscure, care vor să conducă ţara în mod nedemocratic, dar mai ales vor să-i ofere d-lui Tăriceanu un sejur la mănăstirea Rahova. Deşi, dacă ar trăi vreo câţiva ani în liniştea de acolo, ar putea ieşi cu soluţii care să rezolve definitiv problemele societăţii româneşti, dar și al ultimului mariaj. A se vedea exemplul d-lui Adrian Năstase.

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *