Lovitura de stat continua

Parlamentari votandIata cum i-a convins Sebastian Ghita pe colegii lui ca sa nu-l lase pe mana DNA:
Traim intr-o Romanie in care presedintele Klaus Iohannis este in pragul demisiei, din cauza unui dosar pe care cumva sotia sa il poate avea. Presedintele Senatului e amenintat cu dosare, presedintele Camerei Deputatilor are dosare in lucru, procurorul general a fost demis de un dosar, sefi de servicii de informatii au dosare, sefii tuturor partidelor politice au dosare, inclusiv Alina Gorghiu si Vasile Blaga, sefii institutiilor media din Romania – Antena 3, Evenimentul Zilei – au dosare (…), mii de firme romanesti au fost distruse cu dosare. Rezultatul? Romania a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni.
 
Rar mi-a fost dat sa vad un comportament atat de demn si profund patriotic ca cel al lui Sebastian Ghita, care nu era ingrijorat atat de soarta sa, cat de a colegilor sai si mai ales de banii europeni pe care tara i-a pierdut (sau ii va pierde, n-am inteles foarte bine).
 
El nu s-a dat cu mir si nici nu a varsat lacrimi de crocodil in fata colegilor, ci a spus lucrurilor pe nume: asa nu se mai poate, tara asta nu mai poate fi condusa din cauza procurorilor DNA, care le inventeaza dosare penale tuturor politicienilor, falsifica probe si tortureaza oameni in beci, pentru a le stoarce denunturi mincinoase. Asadar, vorbim aici despre o adevarata lovitura de stat, asa cum bine spunea si distinsul si elegantul liberal rosu, presedinte al Senatului, la ultimul congres al PSD.
 
Eu ma si intreb: de unde atata putere de sacrificiu la politicienii nostri, stiind ca toti vor sfarsi, fara exceptie, mai devreme sau mai tarziu, in bratele Codrutei? Desigur, nu pentru a fi mangaiati, ci pentru a infunda temutul arest la domiciliu si teroarea ca vor trebui sa inapoieze banii castigati cu sudoarea fruntii si care, in mod nedrept, sunt chemati de catre procurori cu nume ofensatoare, ca „mita” sau „delapidare”.
 
Asadar, daca vrem ca Romania sa aiba o sansa de schimbare in bine, nu coruptia trebuie starpita, ci trebuie neaparat ca, de acum incolo, doar parlamentarii sa poata judeca dosarele pe rol ale colegilor lor. Si mai bine ar fi ca ei sa aiba drept de NUP. In felul asta, s-ar economisi si multi bani de la buget, care altfel ar continua sa fie cheltuiti aiurea de procurori si de judecatori. Chiar ar trebui extinsa aceasta atributie si la dosarele intocmite ministrilor, secretarilor de stat, presedintilor de CJ, primarilor si consilierilor, ca si ei sunt nevoiti sa se ocupe de binele obstii, lucrand zi de zi cu frica-n san. Le convine aplaudacilor DNA – cum ii numea fostul premier – s-o faca pe-a cinstitii: ei nu stiu ce inseamna sa lucrezi cu numerar…
Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *