Lupul moralist

da-1-leu-pentru-sicriul-tau-ministrul-stanoevici-le-propune-romanilor-sa-dea-cate-un-euro-pentru-270128Astazi, va voi vorbi despre fostul ministru delegat al romanilor de pretutindeni si fost secretar de stat la Ministerul Culturii – ambele in guvernul Ponta – simpaticul (pana nu demult) actor Bogdan Stanoevici.
 
Ne aducem cu totii aminte umilinta la care au fost supusi romanii din strainatate la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, atunci cand, din dorinta de a-l avantaja pe Primul Plagiator al tarii in cursa pentru Palatul Cotroceni, oportunistii de serviciu din jurul acestuia au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-i impiedica pe diasporeni sa voteze.
 
La acest adevarat complot cu iz penal au contribuit din plin atat cei care au pus in act, in mod direct, aceasta mizerabila uneltire – recte ministrul de atunci al Ministerului Afacerilor Externe, d-l Titus Corlatean, in complicitate cu ambasadele noastre din tarile cu cele mai mari comunitati romanesti – cat si actorii din rolurile secundare, cum a fost (si este, inca) d-l Stanoevici. Atunci, fostul ministru delegat al romanilor de pretutindeni – cel care ar fi trebuit sa le reprezinte acestora interesele in Guvernul Romaniei – s-a gandit ca are, in sfarsit, ocazia sa se remarce in fata celui care l-a transformat dintr-un actor specializat pe roluri secundare intr-un ditamai ministru si, referindu-se la revolta romanilor de la Paris impotriva incalcarii de catre statul roman a drepturilor acestora de a vota, drept „garantat” cica de Constitutia Romaniei, a declarat public ca acestia sunt de fapt niste agitatori, contrazicand astfel orice evidenta si bunul simt.
 
Si acela a fost doar inceputul. Se spune ca intrarea in politica iti dezvaluie adevaratul caracter, iar d-l Stanoevici nu face exceptie. Cel ce parea a fi o persoana modesta si simpatica si un tehnocrat fara culoare politica in guvernul Ponta s-a transformat, pe zi ce trece, intr-un politician fara scrupule si cu epiderma de pachiderm, ca toti ceilalti colegi ai sai, de altfel. Urmarindu-i atent evolutia, am observat ca tinde sa-i surclaseze in declaratii rizibile pe mult mai bine cotatii Adrian Nastase, Elena Udrea, Marius Manolache, Maria Grapini si altii. Uitand cu desavarsire de propriile fapte si declaratii si fiind convins ca menirea sa, pe care o cauta de-o viata, a gasit-o, in sfarsit, in politica,  d-l Stanoevici a devenit extrem de virulent impotriva adversarilor PSD-ului, sperand, probabil, la vreun loc de deputat pe listele acestui partid (caruia ii datoreaza totul), poate chiar in circumscriptia 43 Diaspora. Iata ultima sa interventie impotriva unui adversar la acest post:
bogdan vs aurelian
Atata vreme cât asemenea persoane vor reprezenta românii din străinătate, ne putem aștepta la orice propunere stupida si orientată impotriva celor pe care ar trebui sa-i reprezinte. Sa nu uităm ca acest Aurelian Mihai este acel figurant care a vrut sa joace rolul eroului. A chemat presa si a intrat in greva foamei la Parlament, pentru vezi Doamne, eliminarea unor taxe consulare. Problema este ca eu tocmai cerusem si obtinusem eliminarea a doua taxe consulare. Si anume taxa de înregistrare a noilor nascuti si taxa pentru calatoriile minorilor. Eliminarea acestor taxe era cerută de ani de zile de catre românii din strainatate… Dar oamenii au memorie scurtă.
Intr-adevar, romanii au memoria scurta, dar nici d-l Stanoevici nu pare a o avea de elefant! De memorie zic. Pai, daca ne aducem aminte bine – si ne aducem bine aminte – matale nu doar ca i-ai jignit grav pe romanii din diaspora, dar tocmai mata sa critici pe cineva care a facut greva foamei pentru drepturile romanilor din strainatate, bre? Ca din ceea ce ne spui reiese faptul ca omul a facut-o degeaba – in sensul ca tot matale ai rezolvat problemele, dupa ce ai servit masa la Athenee Palace si ti-ai aprins un trabuc cubanez, ca sa mearga scotch whisky-ul cu gheata –  asta-i altceva. Exact ca-n fabula lui Grigore Alexandrescu.
[wpdevart_like_box profile_id=”danpopaiasi” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]
Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *