M-am hotărât: de azi înainte, votez numai cu PSD!

psdÎntotdeauna am fost fascinat de prostia umană, mai cu seamă de când am realizat că nici mie nu mi-e străină. Înainte, când observam comportamentul şi gândirea unor semeni de-ai noştri, mă făcea să mă bat singur pe umăr şi să mă încurajez: vezi? se poate şi mai rău! Nu realizam cât sunt de troglodit. Dar acum am înţeles, în sfârşit, ce-i motivează pe cei care votează, de 26 de ani, cu PSD-ul (în diferitele sale forme evolutive).

De 26 de ani, există un simpatic grup de tovarăşi – în realitate, sunt nişte domni, dar în sensul arhaic al cuvântului – care, deşi ne doresc nouă binele cu cea mai aprigă disperare, nu reuşesc niciodată să-l obţină decât pe al lor. Deci, să fim serioşi: cine n-a furat, măcar o dată în viaţă?! În trecut, asta era o ruşine, dar, în zilele noastre, chiar ar trebui trecut în CV, ca să vadă populimea că-i vorba de un om inteligent, nu? Ca la Baia Mare. Procurorii trebuie să înțeleagă că, atâta timp cât suntem noi, oamenii de bine, îi vom sprijini pe toți hoții care vor mai fi încarcerați injust, pe motive politice, ca să continue să ne conduca destinele și bugetul, cu înțelepciunea lor deja unanim recunoscută. Pentru că, în ziua de azi, cine nu se „descurcă” miroase a frăieștean, iar noi avem nevoie de oameni inteligenți. Și ce dacă i-au prins? Tot sunt mai inteligenți decât cei care nu știu să fure. Problema e că oricât ar fura oamenii ăştia – cu bună credință, nu zic nu – oricâtă mită ar primi şi oricâte contracte cu statul ar obţine, tot nu reuşesc să-şi astupe găurile din bugetul personal, ca să poată începe să facă ceva şi pentru noi, muritorii de rând. Eu chiar am zis: bă, să ştii că ăştia au buzunarele rupte. Problema e că nu le atrage nimeni atenţia. S-a înrăit lumea de tot, nu mai e cum era odată.

Acuma eu trebuie să recunosc că nu i-am votat niciodată până acum, deci, e normal să n-o duc bine. Aşa-mi trebuie, dacă sunt căpos. Uite la cei care îi votează de 26 de ani: se scaldă în lux, n-au nici o grijă pe lumea asta! Sigur, câteodată mai întârzie ajutoarele sociale sau alocaţiile pentru copii, dar, pentru ţigări şi băutură, te împrumuţi, că n-ai încotro. Oricum, cârciumarul le dă pe caiet fără să fie nevoiţi să se milogească de el, că ăla ştie că au de luat. Şi la banca, la fel. Cine ia împrumuturi cu dobânzi mici? Tot ei, că se ştie că au un venit sigur. E mai mic, dar e sigur. Nu ca serviciul, că azi eşti, mâine te dau afară. Şi mai trebuie şi să munceşti, că te vede şeful că stai. Deci, faţă de noi, ceilalţi, oamenii ăştia au o grămadă de avantaje. E normal să-i voteze mereu pe aia, nu?

De aia zic: de ce nu m-oi fi gândit eu mai dinainte? Ce-mi trebuia mie stat democratic, economie de piaţă, principii şi alte prostii. Că principiile nu ţin de foame. Apropo de foame: anul ăsta, o să fie pentru prima dată când o să mă dau şi eu în rând cu lumea şi o să mă înfrupt din renumiții mici electorali (am auzit că-s mult mai gustoși decat ăștia obișnuiți, cre’că bagă-n ei dragoste de țară sau ceva), îmbrăcat cu o geacă nouă şi cu o şapcă şmecheră, pe care scrie „mândri că suntem români!” Și, după aia, să vină autobuzele și să ne ducă în excursie, pe la secțiile de votare din județ. Ca să moară de ciudă ăia care o susțin pe Koveși.

Facebook Comments
Please follow and like us:

2 thoughts on “M-am hotărât: de azi înainte, votez numai cu PSD!”

  1. Teza „vinovați cu toții” e prea veche și din manualele elementare de manipulare. Evident că văzând unii că alții au succes mințind, promițând și furând ca-n codru, au copiat metoda brevetată de psdei. Ori când votezi, porți răspunderea celui ales așa că vezi bine pe cine ai ales să-ți conducă destinele. Vina majoră provine din ABSENTEISMUL la vot. Manipulații, dependenții de ajutoare sociale, cretinii ce aleg fără să se uite pe cine au ales nu-a așa mulți. Cei mai mulți sunt indiferenții, comozii, absenții din viața publică ce NU MERG SĂ VOTEZE. Lor le datorăm „succesul” de până acuma al politicii sociale VOTEZI ȘI-ȚI PRIMEȘTI AJUTORUL SOCIAL FĂRĂ SĂ FACI NIMIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *