Minciuna are picioare scurte si nasul lung

Ponta-Pinocchio-dan-blog.ro_Un domn curajos, care si-a pus pe profilul de Facebook, in locul pozei proprii, pe cea a lui Elvis (si nimic altceva), ii ataca virulent, cu manie proletara, pe romanii din diaspora. M-am decis sa-i raspund, pentru ca aceste idei par a circula, cu o oarecare frecventa, intr-o anumita parte a spatiului public.

Zice domnul:

Mai neromanilor ! Ati tipat sa se schimbe legea electorala: s-a schimbat. Acum , cand ati vazut ca nici naiba nu se inghesuie sa voteze la parlamentare, iar nu va convine. Auzi, 3000…de rasul…diasporei. Nu vreti cumva sa vina cineva cu urna mobila la fiecare din voi si sa va intrebe daca vreti sa votati ?

Inainte de toate, noi n-am cerut votul prin corespondenta, ci votul electronic. Asta pentru ca ne-ar fi scutit de drumuri de sute de km, de cheltuielile aferente si de cozile interminabile de la consulate. Ne-a fost refuzata cererea, in principal de catre parlamentarii PSD, pe considerentul (rizibil) ca votul online ar fi nesigur si, prin urmare, ar fi predispus la fraude electorale! E ciudat ca tocmai partidul al carui presedinte a fost condamnat de justitie pentru frauda electorala este cel care da tonul unor asemenea aberatii. In intreaga lume, se efectueaza zilnic milioane de tranzactii bancare online si sunt transferate miliarde de euro, dolari etc. si este totul ok. In schimb, noi nu putem vota online pentru ca nu e sigur?!? Hai sa fim seriosi! Asta e o gogorita pentru botanisti.

Domnul isi continua aberatiile:

Ati creat o atmosfera atat de proasta cu lamentarile voastre incat si bruma de simpatie pe care o mai avea cineva pentru Romania s-a dus de rapa.

Cine spune asta? Eu nu am auzit pe nimeni, desi traiesc in afara tarii de mult timp. Va asigur ca niciunui strain nu-i pasa de problema asta. Iar daca au fost ceva comentarii negative pe la ambasadele si prin ziarele straine, nu au fost in niciun caz la adresa diasporei romane, ci a guvernului condus de primul infractor al tarii, pentru faptul ca a incalcat dreptul cetatenior romani, garantat (cum ?) de Constitutia Romaniei, acela de a vota. A ne transforma acum din victime in vinovati, mi se pare o manevra de dezinformare, care ii face pe cei de la radio Erevan sa fie invidiosi.

Stiti voi cat de mult urasc romanii din tara asa zisa Diaspora?

O alta manipulare grosolana! Singurii romani din tara care ne urasc sunt cei care au votat, la prezidentiale, Puie Monta. Apoi, nu e adevarat nici macar faptul ca vi l-am fi bagat pe gat pe Basescu si pe Iohannis! Daca in tara oamenii nu i-ar fi votat masiv, noi, cei din diaspora, cu cele cateva sute de mii de voturi ale noastre, chiar nu am fi contat. Iata situatia votului din diaspora: conform rezultatelor finale ale scrutinului de duminica, 16 noiembrie 2014, date publicitatii de BEC, la alegerile prezidentiale, in strainatate, s-au prezentat la urne 377.651 de romani, iar dintre acestia 38.778 (10,26%) au votat pentru Victor Ponta si 338.873 (89,73%) pentru Klaus Iohannis.

Si iarasi acuzatii:

Voi ne-ati pricopsit cu Basescu ( vezi Paris 2009), voi ati strigat disperati in 2014 si ne-am ales cu un presedinte tacut si insingurat.

Urmand logica asta, si noi, cei din strainatate, am putea spune ca voi, cei de acasa, ne-ati nenorocit tara si ne-ati facut sa ne luam bocceluta la spinare, pentru ca, de 26 de ani, tot votati PSD-ul asta, plin de comunisti si securisti!

Un alt mit, repetat cu obstinatie de propaganda pesedista, este acela ca romanii din diaspora nu ar trebui sa aiba drept de vot, deoarece ei nu traiesc in tara si nici nu platesc taxe! De doua ori fals!

Faptul ca suntem nevoiti sa traim temporar intr-o alta tara se datoreaza, in principal, politicilor „intelepte” ale mostenitorilor PCR. Nimeni nu a plecat de bine de la casa lui, printre straini, lasand in urma copii, soti, parinti, prieteni. Si daca am plecat, am facut-o doar temporar, pentru ca majoritatea dorim sa ne intoarcem. Dar am dori sa ne intoarcem intr-o tara democratica si prospera, nu intr-o tara adusa la ruina de cei pe care – culmea! – continuati sa-i votati, de 26 de ani incoace! Asta pentru cine nu a inteles de ce ne pasa de Romania si de ce pierdem zile intregi si cheltuim bani, ca sa mergem la vot.

In ceea ce priveste faptul ca nu am plati impozite si taxe, asta este o alta minciuna sfruntata, propagata de idolul vostru, plagiatorul mincinos, si care a fost demontata deja! Nu numai ca platim taxe si impozite in tara (cine nu are o casa sau macar o bucata de pamant?), dar, prin sutele de milioanele de euro pe care le trimitem, luna de luna, contribuim la bunul mers al economiei romanesti si la pastrarea multor locuri de munca. Scuzati-ne daca e putin!

 

[wpdevart_like_box profile_id=”danpopaiasi” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *