Operațiunea Medicamentul, o mârșavie demnă de PSD

 

În dorinţa de a câştiga cu orice preţ alegerile din 11 decembrie 2016, PSD face tot ce poate, deseori, la limita bunului simţ, alteori sub acest standard şi chiar în afara limitelor legale. Una dintre aceste încercări de discreditare este, fără dar şi poate, şi acest scurt video care nu se mărgineşte doar la a prezenta „oferta” electorală a PSD (deşi, mai corect ar fi să-i spunem mită electorală), dar şi acuză guvernul Cioloş de fapte, pe cât de imaginare, pe atât de grave.

La comanda lui Dragnea, condamnatul fără vină, pesedeii se străduiesc să-l răspândească aceste aberații în cele patru zări, împreună cu o petiţie prin care e cere guvernului Cioloş ieftinerea cu 35% a medicamentelor din reţeaua farmaceutică românească.

În acest promo, se afirmă – nici mai mult, nici mai puţin – că guvernul Cioloş ar susţine marile case farmaceutice, în detrimentul oamenilor. Încercând să aflu cum de s-a ajuns la această „concluzie”, am citit conţinutul acestei petiţii. În ea se spune că guvernul Ponta ar fi hotărât, încă înainte de a demisiona, ca medicamentele să se ieftinească cu 35% începând cu data de 1 iulie 2016. Guvernul Cioloş nu a respins acest proiect precedent, deşi ar fi putut foarte bine s-o facă, doar a cerut o amânare de 4 luni. Iată, acesta este motivul pentru care PSD-ul acuză guvernul Cioloş de „protejarea” marilor conpanii farmaceutice. Iată un fragment din petiţie, cel cu „concluziile”:

Ce înseamnă această amânare pentru bolnavi?

Preţuri mai mari la medicamentele de calitate de care au nevoie. (n.r. fals! nu mai mari, aceleaşi!)
Pentru românii care plătesc taxe şi impozite înseamnă 400 MILIOANE EURO în plus din bugetul CNAS. Adică peste 20 de euro din buzunarul fiecărui român. (n.r. fals! nu se poate calcula o cifra exactă, pentru că, în realitate, nu este o scădere punctuală și automată cu 35% a tuturor medicamentelor, ci, așa cum recunosc chiar ei, „prin această măsură, preţul medicamentelor originale care îşi pierd patentul ar trebui să scadă cu 35%”; deci, ar trebui…)
Cel care pierde este pacientul român care a scos din buzunar diferenţa de 35% pentru medicamentele originale fără patent ce i-au fost prescrise de către medic – el neavând competenţa medicală de a „opta” pentru un alt produs. Un alt pierzător este statul român care „compensează” preţuri mai mari la medicamentele originale.

Ce înseamnă această amânare pentru marii producători străini de medicamente?

Profituri grase pe spatele bolnavilor; (n.r. fals! profiturile rămân, în realitate, aceleaşi, dacă nu s-ar aplica această măsură)
România ar continuă să rămână o piaţă nereglementată, în care marii producători fac jocurile; (n.r. fals! asta s-a întâmplat şi până acum, acesta teoretică scădere de preţ la medicamente nu va opri jocul marilor producători)
Ţara cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeană ar continuă să plătească preţuri uriaşe pentru medicamente importante pentru pacienţi. (n.r. fals! cred că asta o putem imputa celor care ne conduc de 26 de ani, nu guvernului Ciolos);

Cine profită?

Băieţii deştepţi care lucrează pentru multinaţionalele din industria farmaceutică, conectaţi cu membrii actualului guvern”, mai spune textul petiţiei.

Caracterul populist al Operaţiunii Medicamentul este evidentă: Ponta nu a luat această măsură (ieftinirea medicamentelor cu 35%) în nici unul dintre cele 4 guverne pe care le-a condus, dar a avut grijă să-l programeze chiar cu puţin înaintea alegerilor din acest an (5 luni).

Recapitulăm:

– guvernul Ponta hotărâse să ieftinească medicamentele de la 1 iulie 2016.
– guvernul Cioloş a hotărât amânarea acestei măsuri pentru 1 noiembrie.

Aşadar, guvernul Cioloş nu s-a opus acestei măsuri, ci a decis o amânare de doar 4 luni.

Pentru asta, d-l Dragnea acuză guvernul Cioloş că ar proteja interesele Big Pharma. Şi o face într-un fel care sugerează oamenilor că Cioloş ar fi, de fapt, de partea Big Pharma, şi nu de partea oamenilor, lucru care este evident un fals cu bună ştiinţă, aşa cum PSD-ul a mai făcut de nenumărate ori de-a lungul celor 26 de existenţa sub diferite denumiri.

Ei bine, dacă guvernul Cioloş face într-adevăr interesele marilor case farmaceutice pentru că a amânat punerea în aplicare a acestei măsuri cu 4 luni, atunci, guvernul Ponta, care a amânat aplicarea acestei decizii de pe 7 mai 2012, atunci când s-a format guvernul Ponta 1, şi până pe 1 iulie 2016, atunci când ar fi trebuit să o aplice guvernul Ponta 4, după propriile spuse, adică, 4 ani şi două luni, adică, exact 50 de luni, atunci cine face interesele Big Pharma?

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *