Parlamentarii noștri dau o nouă serie de lovituri justiției

sedinta-comuna-pentru-modificarea-statutului-parlamentarilor-live-text-si-video-de-la-ora-11-00-18442096După ce ieri au aprobat pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, astăzi, parlamentarii noştri s-au întrecut pe sine:

  • au respins cererea procurorilor DNA de punere sub urmarire penală a lui Titus Corlațean (fostul ministru de Externe este acuzat de DNA de abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale în dosarul votului din diasporă, la alegerile prezidentiale din 2014)
  • în şedinţă comună, au decis că a-ţi angaja neamurile la birourile parlamentare nu e ilegal decât din 2013 încoace. În felul ăsta, zeci de parlamentari acuzați de ANI de conflict de interese ies curaţi ca lacrima.

 

Iată reacţia Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI):

Propunerea legislativă adoptată astăzi de către plenul Parlamentului este in totală contradicție cu dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003 și ale art. 301 din Codul Penal – prevederi care reglementează conflictul de interese în materie administrativă și penală.
 
Prin aceasta propunere legislativa se creează premisa conform căreia interdicția de angajare a rudelor în cadrul propriilor birouri parlamentare operează doar de la data introducerii acestui articol, respectiv anul 2013 (Legea nr. 219), cu toate că anterior acestui moment exista o dispoziție expresă care să interzică parlamentarilor să-și angajeze rudele sau afinii la birourile parlamentare și anume art. 70 din Legea nr. 161/2003.
 
Prin urmare, nici anterior adoptării Legii nr. 219/2013, parlamentarii nu puteau dispune fără nicio constrângere legală asupra angajării rudelor sau afinilor la propriile birouri parlamentare întrucât aveau obligația de a respecta regimul juridic al conflictelor de interese, în speță dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003 și ale art. 301 din Codul penal.
După această atitudine disprețuitoare față de contribuabili ne putem da seama că nu le este frică deloc de alegerile din toamnă. Și pe bună dreptate: voturile lor vin de la veșnicii asistați social…
[wpdevart_like_box profile_id=”danpopaiasi” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]
Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *