Români, vi se mai pregătește ceva

Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani cu executare pentru corupție și spălare de bani (altfel, un om corect, eminenţă cenuşie a programului economic al PSD și consilier al Veoricăi): „Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare. Astea se fac şi nu se discută”.
 
În realitate, amnistia fiscală NU se regăsește nicăieri în programul de guvernare al PSD. Ea a fost găsită ca soluție de către penalii din PSD pentru a putea rămâne cu banii jecmăniți din bugetul public și pentru a-l putea jecmăni în continuare, prin intermediul firmelor de stat. Paguba se ridică, așa cum chiar Vâlcov a apreciat, la circa 98 de miliarde de lei.
 
Ei bine, aceste datorii vor fi șterse. Mă întreb ce gândesc oare cei care plătesc, lună de lună, în mod corect și la timp, datoriile către stat. Și mă mai întreb cât timp vom mai accepta ca întreprinderile de stat să producă aceste pagube imense. Mai ales pentru că știm foarte bine de ce ele lucrează în pierdere: incompetență, nepotism, jaf, bani pentru partid. O gaură din ce în ce mai mare, înspăimântatore, care, în cele din urmă, ne va înghiți.
Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *