Șah etern la președinte


Dragnea şi Tăriceanu i-au atras deja atenţia, în discursurile lor, preşedintelui Klaus Iohannis „trebuie numească un prim-ministru rezultat din voinţa poporului”. Adică, să accepte un condamnat, pe numele său Liviu Dragnea. Pentru – nu-i aşa? – „acum, după ce poporul mi-a dat mână liberă, statul sunt eu!”

Păi, dragă condamnatule, voinţa poporului s-a manifestat prin desemnarea reprezentanţilor săi în Parlamentul României. În schimb, primul ministru îl veţi alege voi, dar respectând legile ţării. Iar legile ţării nu permit unui condamnat ocupe postul de prim ministru. Și dacă, prin absurd, ar permite o aşa grozăvie, am fi de râsul întregii lumi.

Apoi, dacă e pe-aşa, voinţa poporului trebuie respectată tot timpul, nu doar atunci când convine mafiei politice. De exemplu, voinţa poporului a decis prin referendum reducerea numărului de parlamentari la 300 de bucăţi.

Revenind la subiect, Iohannis poate respingă foarte uşor această propunere, pentru simplul motiv ea încalcă legea. Pe de altă parte, dacă nu acceptă propunerea indecentă a PSD-ului, preşedintele riscă fie suspendat de mafia roşie, care deţine, de acum, puterea în Parlament. De altfel, la televiziunile prietene PSD-ului se discută deja acest subiect, ceea ce, practic, echivalează cu un şantaj la şeful statului: „Ori îl accepţi pe Dragnea, ori te suspendăm”.

Dar mai este o problemă pentru Dragnea: Curtea Constituţională. Dacă cele două partide ar declanşa procedura de suspendare a preşedintelui, vor trebui aducă un motiv solid şi nu unul arbitrar. Potrivit Constituţiei României, preşedintele ţării poate fi suspendat din funcţie doar în cazul săvârşirii unor fapte grave, prin care încalcă prevederile Constituţiei. Altfel, CCR nu și-ar putea da avizul.

Pe de altă parte, dacă preşedintele va accepta încalce la rândul sau legea, acceptând cu bună știință ca un condamnat ocupe fotoliul de prim ministru, de teama de a nu fi suspendat, va însemna  este dispus facă orice compromis pentru a-şi păstra fotoliul de la Cotroceni, chiar ignorând orice prevedere a legii sau a Constituţiei însăşi. Ceea ce va duce, foarte probabil, la proteste de stradă, dar şi la îndepărtarea posibilităţii unui al doilea mandat.

Partea frumoasă este , chiar şi în cazul în care Iohannis ar accepta încălcarea legii, el tot va fi suspendat, foarte probabil, de către odiosul binom, pentru un simplul motiv: pentru pot. Şi pentru vor toată puterea. Mai mult chiar, faptul de a acceptă un condamnat în fotoliul de prim ministru, ignorând legile ţării, ar însemna, practic, că preşedintele însuşi ar încălca legea, acest fapt putând constitui chiar motivul căutat de PSD pentru a-i cere suspendarea!

Ce va face preşedintele e greu de presupus. Ceea ce e sigur este PSD-ul va începe în noua sesiune parlamentară, pe ascuns,  „ajusteze” toate legile, dar şi Constituţia, după interesele propriului partid. Obiectivul final? Perpetuarea la putere şi impunitate pentru propriii membri, în faţa legii. Adică, erdoganizarea României.

Facebook Comments
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *